Sterrencast in nieuw theaterspektakel

Jaarlijks presenteert Het Zuidelijk Toneel een Theaterspektakel: een groots opgezette productie met een aansprekende cast waarin verschillende disciplines zoals muziek, toneelspel, cabaret en acrobatiek samenkomen. Momenteel toert het gezelschap tot medio mei met Vertellingen van 1001 nacht, het Theater-spektakel met Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers. In 2013 zal To be or not to be in de theaters te zien zijn. Daarin volgen we een theatergezelschap in 1939 dat betrokken raakt bij het verzet. Met hun acteertalent als wapen, bluffen en improviseren zij zich een weg door de oorlog. In zowel de originele filmkomedie van Lubitsch, de remake uit 1983 met Mel Brooks en de Broadway-bewerking van Nick Whitby zorgen de acteurs voor grote hilariteit. Want een heldenrol willen zij allemaal vervullen, maar wel zoals een goed acteur betaamt: op grootse wijze. Hoofdrollen zijn er voor Ellen ten Damme, Waldemar Torenstra, Raoul Heertje, Frank Lammers, Han Römer, Peter de Jong en Viggo Waas.

Regisseur Matthijs Rümke pakt in zijn derde Theaterspektakel wederom groots uit met het decor. Hij plaatst de spelers in een enorme, enigszins gammele toneel-machinerie uit de jaren dertig, waarmee de illusies van het theater worden opgebouwd en in een handomdraai weer afgebroken. To be or not to be wordt daarmee ook een liefdevolle ode aan het theatervak. Bijzonder aan To be or not to be is dat de zeven hoofdrolspelers uit de voorstelling tegelijkertijd – op die momenten dat ze even van het grote toneel af zijn – te zien zijn in de Kleine Zaal van het theater. Het programma in de Kleine Zaal draagt de toepasselijke titel To be there or to be here. De spelers verdiepen zich hiervoor in enkele brandhaarden in de wereld. Dit resulteert in een reeks soloperformances, een combinatie van zang, cabaret, toneel en stand-up comedy over de wereld van nu (kaarten hiervoor zijn los verkrijgbaar).

To be or not to be gaat op vrijdag 22 maart 2013 in première. Meer informatie: www.hzt.nl

Lees ook:Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers in ’1001 Nacht’
Lees ook:Marc-Marie Huijbregts als Sheherazade
Lees ook:Frank Lammers speelt bendelid
Lees ook:Fans van Captain Beefheart gezocht!
Lees ook:Sterke To be or not to be met acteurs die schitteren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>