Toneelgroep Oostpool herneemt Orlando

In 2009 speelde Toneelgroep Oostpool met opvallend succes Virginia Woolfs Orlando, in een bewerking van Joeri Vos. Pers en publiek waren laaiend enthousiast en Maria Kraakman, die de titelrol speelde, won daarvoor de Theo d’Or, de hoogste onderscheiding die een Nederlandse actrice ten deel kan vallen. Orlando is een ode aan de verbeelding over de dertigjarige Orlando die in meer dan 300 jaar het leven probeert te bevatten en daartoe onder andere verandert van een jonge man in een jonge vrouw. Vaste regisseur Marcus Azzini bundelt in Orlando de kracht van Woolfs in taal gevatte fantasie met de kracht van het levend beeld op het toneel. Joeri Vos (vanaf 2013 verbonden aan Toneelgroep Oostpool als vaste regisseur, acteur en schrijver) werd geprezen om zijn gelaagde bewerking van ‘de charmantste liefdesbrief in de literatuur’. Orlando wordt van 13 tm 30 mei opnieuw gespeeld in Amsterdam, Haarlem en Arnhem.

Meer informatie: www.toneelgroepoostpool.nl

Lees ook:Boogaerdt/VanderSchoot naar Toneelgroep Oostpool
Lees ook:Maria Kraakman in Oostpools Orlando
Lees ook:Unieke samenwerking Oostpool, Gelders Orkest, Schouwburg Arnhem en Stadsschouwburg Adam
Lees ook:Schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid
Lees ook:Aanklacht tegen de oorlog in Post Mortem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>