Gratis voorstelling studenten Maastrichtse Toneelacademie

Farewell to the view, een locatievoorstelling op de Pietersberg in Maastricht, is gemaakt door Daphne Wellens en Evelien Bosmans. Deze tweede- en derdejaars acteurs aan de Toneelacademie Maastricht maakten een productie over jonge mensen en hun confrontatie met ‘later’. De hoofdrol in Farewell to the view is weggelegd voor een 11-jarig meisje. Wellens en Bosmans schreven zelf de tekst, die gaat over het halsstarrig vastklampen aan naïviteit tegen beter weten in, over het zoeken naar een doel en het verdrinken in de mogelijkheden, over cynisme, over de kunst die soms de enige uitweg lijkt, over vlees en over Afrika. “De voorstelling gaat over onze generatie, maar eigenlijk over alle generaties”, vertelt Daphne Wellens. “We hopen dat er mensen komen kijken die niet zo vaak in het theater komen. Zo kunnen we laten zien dat cultuur er is voor iedereen.”

De presentatie, die gratis toegankelijk is, maakt onderdeel uit van het Globe-project van de Toneelacademie. Globe-voorstellingen zijn (korte) presentaties en performances die studenten zelf, vrijwel zonder begeleiding, maken en spelen. Kinderkoor Sjamaes uit Maastricht vervult een muzikale rol in de voorstelling. Farewell to the view is op 17, 18 en 21 april van 20.00-20.45 uur te zien.

Bezoekers worden verzocht zich om 19.45 uur te melden in de bus van Thijssen Tours die geparkeerd staat aan het Vrijthof tegenover het Theater aan het Vrijthof. De bus vertrekt om klokslag 20.00 uur en op dat moment start de voorstelling. Na aankomst op de St. Pietersberg waar het publiek plaatsneemt op een tribune, gaat de voorstelling gewoon door. Na ongeveer drie kwartier wordt iedereen per bus weer netjes afgeleverd op het Vrijthof. Kijk voor de laatste informatie en om te reserveren op www.toneelacademie.nl.

Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:2e Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:122 dagen cultuur in Maastricht
Lees ook:Prijs voor jarige Toneelacademie Maastricht
Lees ook:Nieuw directeur Toneelacademie vertrekt weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>