Nieuw gezelschap in Rotterdam

Vanaf 1 januari 2013 presenteert zich een nieuw gezelschap voor jong publiek in Rotterdam, de jongste stad van Nederland. Het gezelschap wordt gevormd door theatergroep Max., Theatergroep Siberia en dansgezelschap Meekers. De Gouvernestraat wordt het huistheater van dit gezelschap en wordt hét podium in Rotterdam voor jong en nieuwsgierig publiek. Deze vier partners streven ernaar vanaf 2013 één organisatie te zijn, met een producerende en een programmerende functie. Theater en dans voor jong publiek. De expertise van theatergroep Max., dansgezelschap MEEKERS en theatergroep Siberia wordt gebundeld. De bloedgroepen zijn herkenbaar maar het is vooral een nieuw gezelschap. Moniek Merkx neemt de artistieke leiding op zich. De algemene artistieke beleidslijnen worden bepaald door een artistieke raad waar ook Arthur Rosenfeld en Jolanda Spoel in zitten.

Het autonome gezelschap voor jong publiek krijgt een belangrijke taak in de landelijke infrastructuur. De groep maakt theater en dans voor kleine en grote zalen, op locatie en voor (internationale) festivals. Het werk heeft een Rotterdamse maar ook een regionale, landelijke en internationale impact. De naamgeving van het nieuwe gezelschap wordt momenteel onderzocht. Thuishaven De Gouvernestraat, het theatergebouw in de gelijknamige straat in hartje Rotterdam, wordt de thuishaven van de nieuwe groep. De gemeente heeft de wens uitgesproken om op die plek een centrum voor jeugd- en jongerentheater te maken. Een huis waar kwalitatief hoogwaardig theater en dans getoond wordt voor jong en nieuwsgierig publiek, waar professionele makers jong talent ondersteunen en waar het publiek de kans krijgt in de theaterkeuken te kijken.

Lees ook:Lataren/Venster blijft theater: De Gouvernestraat
Lees ook:Theatergroep Max heet nu Maas
Lees ook:Nieuwe Maas verhuist naar Lloydkwartier
Lees ook:Johan Simons wordt artistiek directeur Theater Rotterdam
Lees ook:Rotterdam krijgt nieuw stadspodium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>