7000 bezoekers voor Gijsbrecht van Amstel

Ruim drie eeuwen lang was Joost van den Vondels Gijsbrecht van Amstel Nederlands populairste toneelstuk. Citaten zoals Waar werd oprechter trouw dan tussen man en vrouw ter wereld ooit gevonden? en De wetten zwijgen stil voor wapens en trompetten waren gevleugelde uitdrukkingen. Van 1641 tot 1968 werd de tragedie over de ondergang van de middeleeuwse stad Amsterdam jaarlijks opgevoerd in de Amsterdamse schouwburg. Sinds 1841 altijd op Nieuwjaarsdag. De SSBA en Het Toneel Speelt hebben deze traditie in de eerste week van 2012 hernomen en dat was een groot succes. Gijsbrecht, met rollen voor o.a. Carine Crutzen en Mark Rietman,  trok bijna 7.000 bezoekers. Reden genoeg om de eeuwenoude traditie in ere te herstellen en de voorstelling opnieuw  in Amsterdam te programmeren vanaf 1 januari 2013. Gijsbrecht tourt nu door Nederland en is in andere theaters te zien.

Meer informatie: www.hettoneelspeelt.nl

Lees ook:Extra matinee ‘Gijsbrecht van Amstel’ in de Stadsschouwburg
Lees ook:Nasrdin Dchar en Carine Crutzen winnen Esta Acteerprijs
Lees ook:Televisieregistratie Het Toneel Speelt
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Schitterende vrouwen in Afterparty

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>