Marc-Marie Huijbregts als Sheherazade

Sheherazade is verkozen tot de 1001e bruid van de sultan. Na de huwelijksnacht zal ze, net als alle vrouwen die haar voorgingen, onthoofd worden. Om haar gruwelijke lot zo lang mogelijk uit te stellen verzint Sheherazade een reeks fantastische verhalen waarmee ze haar aanstaande bespeelt. Toneelschrijver Peer Wittenbols maakte op verzoek van regisseur Matthijs Rümke een vrije bewerking van 1001 Nacht. Dit resulteerde in een ingenieus bouwwerk van verhalen over onvoorwaardelijke liefde. Liefde die doet smachten, liefde die pijn doet en liefde die angsten doet overwinnen. Marc-Marie Huijbregts kruipt in de rol van Sheherazade. In Vertellingen van 1001 nacht betreedt het publiek een wereld die verleidelijk anders is, een wereld van zwoele Arabische nachten vol sprookjesachtige verhalen. Het spectaculaire acht meter hoge decor leent zich bij uitstek voor het theaterwerk van Ashton Brothers. Live muziek, toneelscènes, acrobatiek en cabaret wisselen elkaar af in het ritme van een circusvoorstelling. Marc-Marie Huijbregts: “We gaan alle zintuigen prikkelen. En er mag gelachen worden.”

Theaterspektakel
Met Vertellingen van 1001 nacht presenteert Het Zuidelijk Toneel zijn tweede Theaterspektakel: een groots opgezette productie met een bekend verhaal en een aansprekende cast, waarin verschillende disciplines zoals muziek, toneelspel, cabaret en acrobatiek samenkomen. Het vorige Theaterspektakel, De reis om de wereld in 80 dagen met Bert Visscher en de cabaretiers van NUHR, was een groot succes. In twee maanden tijd werd de voorstelling bezocht door 60.000 mensen.

Meer informatie: www.hzt.nl

Lees ook:Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers in ’1001 Nacht’
Lees ook:Sterrencast in nieuw theaterspektakel
Lees ook:Online theatermagazine ‘De Toegift’ gelanceerd
Lees ook:Shakespearemix voor jongeren
Lees ook:Nederlands theater populair in Zürich

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>