DeLaMar Theater gaat zelf toneel produceren

Het DeLaMar Theater in Amsterdam begint na het eerste succesvolle jaar een eigen theaterproductiehuis. De nieuwe stichting DeLaMar Theaterproducties gaat zich voornamelijk richten op het (co)produceren van toneel, zoals komedies en ander toegankelijk repertoire. De producties zullen vooralsnog exclusief in het DeLaMar Theater te zien zijn, tijdens een speelperiode van een aantal weken achtereen.

Directeur Edwin van Balken: ‘Na een jaar ervaring willen we het DeLaMar nog meer een eigen gezicht geven. Met eigen voorstellingen van DeLaMar Theaterproducties krijgt ons theater een duidelijker profiel, waardoor we de band met het publiek verder verstevigen.’

Naast het mooie aanbod van de verschillende producenten, zijn er toch te weinig voorstellingen waarmee het DeLaMar Theater zich kan onderscheiden. Daarnaast is de wens om dergelijke producties in lange series te presenteren, voor de meeste producenten niet haalbaar. Van Balken: ‘Door zelf, of in samenwerking met anderen te produceren, kunnen we de programmering meer laten aansluiten bij het imago van het DeLaMar Theater. Bovendien hebben we zo meer grip op de keuze en kwaliteit van de producties die bij ons te zien zijn.’

De directeur van het DeLaMar Theater Edwin van Balken gaat tevens leiding geven aan het productiehuis. Er zijn al verscheidene ideeën bedacht of aangedragen voor nieuwe producties. Concrete plannen en titels worden op korte termijn bekend gemaakt.

Lees ook:Nieuwe directeur voor DeLaMar
Lees ook:En dan nu het echte bericht over de watersnoodramp!
Lees ook:Mies Bouwman kijkt terug
Lees ook:Zonnehuis in Amsterdam-Noord wordt weer theater
Lees ook:Arthur Japin sprankelend over Vaslav

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>