Bestseller ‘De Prooi’ op toneel

De Prooi, de bestseller van onderzoeksjournalist Jeroen Smit over de ondergang van ABN AMRO ging meer dan 250.000 keer over de toonbank. In 2012 brengt het Nationale Toneel het verhaal naar de Nederlandse theaters. Deze exclusieve bewerking gaat, in een regie van Johan Doesburg, op 10 maart 2012 in de Koninklijke Schouwburg in première en kent een sterrencast bestaande uit Mark Rietman, Jaap Spijkers, Jeroen Spitzenberger, Hajo Bruins, Betty Schuurman, Matteo van der Grijn e.a.

Korte inhoud
De Prooi vertelt het verhaal van de vernietiging van een Nederlands instituut, door arrogantie, narcisme, besluiteloosheid en roekeloze ambitie. In dit hedendaagse ‘koningsdrama’ speelt Mark Rietman de bestuurder Rijkman Groenink. De voorstelling kent een uitgebreide landelijke tournee.

Bestseller van Jeroen Smit
Het gelijknamige boek De Prooi deed bij de verschijning veel stof opwaaien binnen het Nederlandse bedrijfsleven. Velen werden geraakt door het verhaal over de ondergang van de eens zo fiere bank. Het onderwerp is echter nog steeds erg actueel met het grote gevoel van onbehagen dat heerst in de maatschappij over de huidige economische ontwikkelingen. Een must see met een topcast!

Lees ook:Van Houten en Atsma in Kluun-verfilming
Lees ook:Mark Rietman vervangt Jeroen Spitzenberger bij NT
Lees ook:Tooske en Bastiaan samen op toneel
Lees ook:Spreekuur bij Bastiaan Ragas
Lees ook:Omstreden Kasimir op televisie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>