Johan Kaartprijs voor Jon van Eerd

Jon van Eerd heeft het wel getroffen deze maand. Na het winnen van de Musical Award voor zijn hoofdrol in La Cage Aux Folles valt hij wederom in de prijzen. Van Eerd ontvangt op 30 oktober de Johan Kaart Prijs voor het seizoen 2010–2011. Tijdens een feestelijke bijeenkomst met verrassende optredens ontvangt hij de prijs uit handen van de winnares van vorig jaar, actrice Loes Luca.
In juni van dit jaar maakte de jury reeds de genomineerden voor de prijs bekend. Naast Jon van Eerd kwamen ook toneelschrijver Haye van der Heyden en acteur Huub Stapel in aanmerking. De jury erkent met het toekennen van de prijs vooral Van Eerds betekenis voor de lach in het theater en zijn enorme bijdrage aan het Nederlandse amusement. Eerdere winnaars van de Johan Kaart Prijs waren o.a. Adèle Bloemendaal, Willem Nijholt, Mary Dresselhuys, André van Duin, John Kraaijkamp sr., Youp van ’t Hek, Mini en Maxi, Martine Bijl, Trudy Labij, Jenny Arean en John Lanting. Winnaars van de laatste jaren zijn Gijs Scholten van Aschat, Ashton Brothers, Herman Finkers, Leny Breederveld, Kees Hulst, Tjitske Reidinga en Loes Luca.

De Johan Kaart Prijs is een initiatief van theatermaker/regisseur/acteur John Lanting en impresario Jacques Senf. De jury van de Johan Kaart Prijs kent jaarlijks een prijs toe aan een persoon die daarvoor op grond van een in dat jaar geleverde opmerkelijke prestatie op het gebied van theateramusement in aanmerking komt. Het staat de jury ook vrij een prijswinnaar aan te wijzen die zich gedurende een reeks van jaren verdienstelijk heeft gemaakt voor het bevorderen van de blijspelkunst of het theateramusement. De naam van Johan Kaart is aan deze prijs verbonden, omdat hij als acteur in blijspelen, kluchten en musicals, er gedurende zijn gehele carrière blijk van heeft gegeven zich met hart en ziel aan deze genres te wijden en daarmee tot één van de grote vertegenwoordigers van deze sector van het kunstleven gerekend mag worden.

www.johankaartprijs.nl

Lees ook:Loes Luca genomineerd
Lees ook:Tjitske Reidinga genomineerd
Lees ook:Huub Stapel wint Johan Kaart Prijs
Lees ook:Jon van Eerd wint Gouden Notenkraker
Lees ook:Jon van Eerd schrijft comedy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>