Gastrol Tovenaar van Oz voor Inge Ipenburg

Inge Ipenburg, bij het grote publiek nog steeds bekend als de slechte Martine Hafkamp uit GTST, speelt dit najaar een gastrol bij Jeugdtheater Hofplein. Wie anders kan de rol van ‘de slechte heks van het westen’ uit de Tovenaar van Oz beter invullen dan zij. De tovenaar van Oz is gebaseerd op het wereldberoemde avontuur van Dorothy, die na een wervelwind terecht komt in het land van Oz. Om weer thuis te kunnen komen, gaat ze op zoek naar de Tovenaar van Oz. Onderweg maakt ze vrienden met een vogelverschrikker, een blikken houthakker en een laffe leeuw. Met z’n vieren trotseren ze allerlei gevaren op hun weg naar de tovenaar, waaronder de streken van de slechte heks van het westen. De familievoorstelling wordt gespeeld door ruim 80 leerlingen van De Jeugdtheaterschool en De MBO Theaterschool.

Het is voor de veelzijdige actrice Inge Ipenburg alweer een tijdje terug dat ze zich kon uitleven in de rol van slechterik. Zo speelde zij eerder de sympathieke Sophie Noordermeer in de dramaserie Westenwind en de strenge barones in musical The Sound of Music. De jongere theaterfans herkennen haar ongetwijfeld als de lieve, ietwat sullige Diana Dakjes uit de populaire Sinterklaasfilms. Maar, haar vertolking van de intens gemene Martine Hafkamp in GTST zal veel volwassen theaterbezoekers ongetwijfeld zijn bijgebleven. Volgens Inge Ipenburg is het verhaal van De tovenaar van Oz nog steeds actueel. “Het gaat over het openstaan voor het avontuur en de zoektocht naar oplossingen. De kracht van het verhaal zit ‘m in verbeelding. Er kan je in het leven van alles overkomen, maar je hebt je eigen leven altijd enigszins in eigen hand. Het ligt er maar net aan hoe je met tegenslagen omgaat.”

De première van De tovenaar van Oz vindt plaats op zaterdag 17 december 2011 in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13 in Rotterdam, waarna de voorstelling nog te zien is tot en met 5 februari 2012. Meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.hofpleinrotterdam.nl

Lees ook:Wik Jongsma begraven
Lees ook:Arjan Ederveen in Wie van de Drie
Lees ook:Van een groene heks en rode schoentjes
Lees ook:Vernuftig prentenboek van Theatergroep Max.
Lees ook:Zonnige Tirza vindt pas laat de duistere Grunberg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>