Daan Schuurmans en Lies Visschedijk samen op het podium

Komend theaterseizoen presenteert Het Toneel Speelt een nieuw toneelstuk van Rob de Graaf: Na Jonathan. Mark Rietman regisseert onder anderen Lies Visschedijk, Daan Schuurmans en Ricky Koole in dit stuk over dertigers. De groep die carrière maakt, maatschappelijk actief is én goede en zorgzame ouders wil zijn. Als het zo uitkomt willen ze zich best opofferen voor hun geliefde, maar ze hebben ook een eigen leven en dus eigen belangen. Een sociaal geslaagd echtpaar worstelt met hun zoon van veertien jaar. Als kleintje is hij verzorgd door de zus van de man. De jongen maakt hun leven zwaar. Hij is weliswaar hun dream come true en het levende bewijs dat ze bij elkaar horen, maar hij geeft ze ook continu het gevoel dat ze tekort schieten. Absoluut niet het kind dat ze gewenst hadden. Niet speels en creatief, maar stil en teruggetrokken. En dan sterft hij. De première is vrijdag 8 maart 2013 in het DeLaMar Theater, Amsterdam.

Een toneelstuk over Nieuw & Nederlands
Na Jonathan is het eerste theaterstuk dat Rob de Graaf speciaal voor de grote zaal schrijft in opdracht van Het Toneel Speelt. Eerder dit jaar oogstte hij veel succes met Freetown, waarvoor actrice Lies Pauwels werd onderscheiden met de Colombina. Rob de Graaf is een schrijver die net als bijvoorbeeld Maria Goos goed weet wat actueel is en met zijn scherpe observaties en gevatte dialogen keer op keer erin slaag om toneel te schrijven dat raakt.

Aantrekkelijke cast
Lies Visschedijk en Daan Schuurmans speelden eerder bij Het Toneel Speelt in Expats. Ricky Koole speelde een hoofdrol in de film Sonny Boy en stond als zangeres met diverse programma’s in het theater, vaak vergezeld door haar echtgenoot Leo Blokhuis. Ze speelde toneelrollen bij onder meer Orkater en het Nationale Toneel. Mark Rietman regisseerde eerder bij Het Toneel Speelt het door het publiek enthousiast ontvangen Expats.

Meer informatie: www.hettoneelspeelt.nl

Lees ook:Mark Rietman vervangt Jeroen Spitzenberger bij NT
Lees ook:Daan Schuurmans wint prijs
Lees ook:Zwarte komedie hinkt op twee gedachten
Lees ook:Bestseller ‘De Prooi’ op toneel
Lees ook:Eerste toneelrol voor Celine Purcell

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>