Jonge spelers Ro Theater in apocalyptische tentoonstelling

Ruim vijfentwintig jonge spelers van het Ro Theater zijn deze zomer te zien in de grote, apocalyptische tentoonstelling The One And The Many van Museum Boijmans Van Beuningen. Het Scandinavische kunstenaarsduo Michael Elmgreen & Ingar Dragset zuigt, tot en met 29 september 2011, het publiek mee in een surrealistische ervaring in de onderzeebootloods in het Rotterdamse Heijplaat. Voor de invulling van de rollen in deze installatie castte het Ro Theater Rotterdamse jongeren uit alle geledingen. Deze jongeren waren eerder te zien in diverse projecten van de afdeling educatie van het Ro Theater, waarin zij hun talenten konden toetsen in de professionele setting van het Ro Theater. De jongeren zijn de hele zomer in toerbeurt aanwezig op de tentoonstellingslocatie.

In de loods is een stedelijk gebied nagebootst rond een reusachtig flatgebouw, compleet met kapotte straatlantaarns, containers en bankjes. Door de ramen van de flat kunnen bezoekers de verschillende interieurs zien van de (onzichtbare) bewoners: een dame op leeftijd, een Aziaat, een jonge man die een poging doet om van zijn rookverslaving af te komen. Het straatbeeld rond de flat wordt bevolkt door verschillende levende personages; twee jonge escortboys, een alleenstaande tienermoeder en automonteurs.

Theatermaker Jetse Batelaan van het Ro Theater regisseert de jonge spelers in de onderzeebootloods. Eerder was hij al betrokken bij de televisieserie Boijmans TV; een samenwerking tussen Museum Boijmans Van Beuningen, het Ro Theater en RTV Rijnmond.

Meer informatie: www.onderzeebootloods.nl

Lees ook:Nachtelijke mars van Rotterdam naar Den Haag
Lees ook:‘Theater na Tomaat’ goed bezocht
Lees ook:Leven in crisistijd
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Allemaal Afrikanen en 16 jongeren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>