21e Parade kleiner en fijner

Het is alweer de 21e keer dat theaterfestival de Parade door Nederland reist. In Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam verrijst opnieuw een geheel zelfvoorzienend dorp met tientallen tenten. Deze tijdelijke camping biedt huisvesting aan medewerkers en artiesten, maar herbergt dit jaar ook een Reizende Schouwburg. In deze nieuwe tent geeft onder andere Ali B. antwoord op scherpe vragen, spelen de Ashton Brothers na anderhalf jaar weer samen, geeft Hendrick-Jan de Stuntman een gratis voorstelling en dansen vier mannen van Conny Janssen Danst op livemuziek van gitarist Anne Soldaat.

Kleiner en fijner
Donderdag 16 juni begint de Parade in Rotterdam, vervolgens trekt het festival verder via Den Haag naar Utrecht en eindigt op 21 augustus in Amsterdam. Tijdens 55 speeldagen zijn er 60 verschillende voorstellingen te bekijken, 15 kindervoorstellingen op de dagelijkse KinderParade en iedere avond spelen er twee verschillende bands in Café Correct en de Orangerie. De programmering is dit jaar, met iets minder tenten en meer speeldagen voor de voorstellingen, kleiner en fijner.

Ondermeer de Ashton Brothers, John Buijsman, Orkater/The Sadists, Hadewych Minis, Club Guy & Roni en Dette Glashouwer zijn van de partij. MTG Blont staat op de planken met een soft erotische voorstelling over zo’n beetje van alles en George van Houts en Raymonde de Kuijper met een huwelijkscomedy met een uiterst bitter randje, geregisseerd door Aat Ceelen. Het Ro theater speelt Samurai, een monoloog door Bart Slegers geregisseerd door Jetse Batelaan. Theater aan het Spui reist mee met een eigen paviljoen en Productiehuis Rotterdam speelt drie voorstellingen. Het hele programma met alle 60 voorstellingen staat op www.deparade.nl .

De kaartverkoop start op 1 juni.

Lees ook:Vier theaterstoelen vernoemd naar Ashton Brothers
Lees ook:Parade Utrecht sluit af met druk weekend
Lees ook:Tractoren Parade op weg naar Den Haag
Lees ook:Theaterfestival De Parade terug in Amersfoort
Lees ook:BAS is om op te vreten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>