Wonen op het station

Leden van het theatergezelschap Het Huis van Afgevaardigden wonen twee weken lang in zelfgemaakte huisjes met tuintjes op Amsterdam Centraal Station en op de NDSM-werf in Amsterdam. Maarten Ketels, Rebekka de Wit en Freek Vielen begonnen hun logeerpartijtje vandaag. Na hun verblijf maken zij een theatervoorstelling voor het Over het IJ Festival die is geĆÆnspireerd op hun ervaringen op de beide locaties. Het toneelstuk krijgt de titel Stel je voor ik zoek een mens.

Vorig jaar woonde Ketels twee weken in een huisje op Antwerpen Centraal. Daarna schreef hij een monoloog voor zijn afstudeerproject aan een toneelschool. ‘De openbare ruimte wordt steeds onpersoonlijker, mensen praten haast niet met elkaar. Ik wil weten waarom het zo is. Ik wil dit proberen te veranderen. Een station kan ook een gezellige ontmoetingsplaats zijn’, aldus Ketels. Hij zou zijn project elk jaar willen uitbreiden met steeds meer huisjes op nieuwe locaties.

Het Over het IJ Festival is dit jaar van 7 tot en met 17 juli in Amsterdam. (Bron ANP)

Lees ook:Over Het IJ past programmering aan
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Ergens & Overal
Lees ook:Oerol begint dit jaar op station Leeuwarden
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>