Alice in Wonderland beste voorstelling

Twaalf vrouwen met een verschillende culturele achtergrond en wonend in diverse Amsterdamse wijken vormen de zogenaamde Wijkjury. Ze komen uit Turkije, Suriname, Egypte, Italië, Colombia, Iran en Hongarije, kwamen hier voor de liefde, groeiden hier op of vluchtte voor het geweld in hun land. Dit seizoen bezochten ze zestien voorstellingen, variërend van groot repertoiretoneel tot een palet aan kleine zaal producties. Ze keken met een eigen blik, waren nieuwsgierig en gretig, botsten op onverwachte regiekeuzes, hadden gesprekken met makers en kwamen regelmatig bijeen om tot hun keuze te komen. Ze stelden een longlist samen, kozen hun top drie van de beste voorstellingen; naast Alice in Wonderland waren dat Richard III van Orkater en Till the fat lady sings van Toneelgroep Oostpool en kwamen na een intensief beraad tot hun keuze.

De Wijkjury heeft Alice in Wonderland van het Noord Nederlands Toneel gekozen als beste voorstelling van het seizoen. Daarnaast krijgt de voorstelling De vader, de zoon en het heilige feest van Sadettin Kirmiziyüz een eervolle vermelding omdat de jury denkt dat deze jonge maker een grote belofte is voor de toekomst.

Op de weblog www.wijkjury.blogspot.com is de reis van de Wijkjury te volgen.

Lees ook:NNT zoekt figuranten voor Alice in Wonderland
Lees ook:Adelheid Roosen presenteert nu ook Wijkjury Utrecht
Lees ook:Alice in Wonderland in eigen huis
Lees ook:Wijkjury bezoekt Café Lehmitz
Lees ook:Adelheid Roosen en haar wijkjury

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>