Georgina Verbaan in reprise ‘Ingebeelde zieke’

De openingsvoorstelling van De Utrechtse Spelen, De Ingebeelde Zieke, was een gigantisch publieksucces in 2009. Reden te meer om deze hilarische voorstelling terug te halen naar de theaters. Vandaag maakte het gezelschap bekend dat Molières spektakelstuk, in een regie van Jos Thie, van 18 augustus t/m 25 september in de schouwburgen van Utrecht, Rotterdam en Amsterdam opnieuw te zien is. De hoofdrollen zijn voor Paul R. Kooij en Loes Luca. De oorspronkelijke cast, waaronder ook Mini & Maxi, komt weer bijeen voor deze korte tournee, op één rolwisseling na. Georgina Verbaan speelt de jonge overspelige echtgenote Béline. Zij neemt deze rol over van Tjitske Reidinga, die om persoonlijke redenen in de maanden augustus en september niet beschikbaar is.

Het verhaal
De Ingebeelde Zieke speelt zich af in Parijs. De rijke, gezonde, maar angstige ingebeelde zieke Argan slijt zijn dagen met het roepen om doktoren en het klagen over hun rekeningen die steevast op de consulten volgen. In de hoop op gratis medische verzorging wil hij zijn dochter Angélique uithuwelijken aan een onaantrekkelijke jonge arts. Zijn liefhebbende verzorgster Toinette en zijn tweede echtgenote Béline hebben echter heel andere plannen. Verwarringen en hilarische verwikkelingen zijn het gevolg in deze komedie.

Lees de recensie van De Ingebeelde Zieke hier. Kaarten zijn te reserveren via de theaters of via www.deutrechtsespelen.nl

Lees ook:Georgina Verbaan als overspelige echtgenote
Lees ook:Kleurrijk poep- en piesspektakel
Lees ook:Fotoreportage eerste dag Ingebeelde Zieke
Lees ook:Peter Blok vervangt Kees Hulst in De Ingebeelde Zieke
Lees ook:Ingebeelde Zieke breekt record

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Georgina Verbaan in reprise ‘Ingebeelde zieke’

 1. mistercash casino

  Zijn hier nou nog kaarten voor te verkrijgen of niet? Lijkt me een erg leuke show, en vind georgina verbaan ook helemaal te gek.

    /   Reply  / 
 2. live blackjack

  Parijs is een mooie thema voor deze toneelshow. Altijd leuk om zo’n komedische show mee te maken.

    /   Reply  / 
 3. Repelsteeltje

  Wij zijn gisteren, 28 augustus, naar deze fantastische voorstelling in Utrecht geweest.
  Het was een feest van het begin tot het einde, in tijden niet zo’n geweldige voorstelling meegemaakt (helaas veel te weinig aanbod)
  Fantastische cast die met zichtbaar veel lol speelden en het orkest maakte het geheel “af”!
  Pluim voor allemaal!!!!

    /   Reply  / 
 4. marie-louise van arendonk

  Nadat ik vorig jaar in Utrecht de voorstelling “de ingebeelde zieke”had bezocht, leek het mij leuk om mijn ziekenhuis-collega`s mee te nemen, nu naar de schouwburg in Rotterdam.
  En omdat ik het toen hilarisch vond, waren mijn verwachtingen voor deze avond hooggespannen.
  Helaas, ik was teleurgesteld nu. Ook mijn collega`s waren gematigd enthousiast. Hoe komt het? Was de ambiance van Utrechtse schouwburg beter? Vervanging van Tjitske door Georgina? Tjitske vond ik veel meer uitgesproken en grappiger. Het leek of er minder chemie op het toneel was.
  Jammer van deze mooie grote productie.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>