11 mei debat advies Raad voor Cultuur

Begin mei ontvangt staatssecretaris Halbe Zijlstra het advies van de Raad voor Cultuur over een nieuwe inrichting van het cultuurstelsel. Heet van de naald organiseert Theater Instituut Nederland (TIN) op woensdag 11 mei een openbaar debat over de gevolgen van dit advies voor de theatersector. Namens de Raad zijn Melle Daamen en Freek van Duijn, voorzitter commissie Podiumkunsten, aanwezig om het advies toe te lichten. Uitgenodigd zijn alle belanghebbenden uit de theatersector.Debat
Het debat van woensdag 11 mei begint om 16.00 uur en vanaf 15.30 uur kan het publiek de zaal betreden. Om 18.00 uur wordt het debat afgesloten. Gespreksleider is Lex Bohlmeijer en de locatie is RASA, Pauwstraat 13A, Utrecht. Geïnteresseerden kunnen zich voor 9 mei aanmelden via dit aanmeldingsformulier.

Nieuw cultuurbeleid
Op 6 december vorig jaar maakte staatssecretaris voor cultuur Halbe Zijlstra de uitgangspunten bekend van het cultuurbeleid van het nieuwe kabinet. Centraal daarin staan onder andere het vergroten van eigen inkomsten, ondernemerschap en een groot publieksbereik. Deze nieuwe uitgangspunten gaan bovendien gepaard met drastische bezuinigingen waarbij Zijlstra aankondigde dat er zeker instellingen zullen verdwijnen. Onlangs besliste de Tweede Kamer positief over het voornemen van de staatssecretaris om de nieuwe stelselwijzigingen al vanaf 2013 in te voeren in plaats van 2014, zoals eerder aangekondigd.

Raad voor Cultuur
De Raad voor Cultuur uitte in december vorig jaar al direct haar grote zorgen over de koers die de staatssecretaris in wil slaan en het tempo waarin hij het nieuwe beleid wil invoeren. De Raad vroeg zich bovendien af of de inhoudelijke beleidsvoornemens wel gerealiseerd kunnen worden met deze bezuinigingen. Het advies van de Raad aan de staatssecretaris dat nu begin mei verwacht wordt, zal een beeld schetsen van een mogelijk nieuwe basisinfrastructuur (BIS) en de grenzen van de bezuinigingen aangeven.

Lees ook:‘Mogelijk nieuwe bezuinigingen cultuur’
Lees ook:Limburgse theaterinstellingen slaan handen ineen
Lees ook:Kwatta wint hoger beroep tegen Raad voor Cultuur
Lees ook:Toneelmakerij 1,1 miljoen minder subsidie
Lees ook:Theaterinstituut verder als museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>