Stuk over Vincent van Gogh in de maak

Iedereen kent Vincent van Gogh als een bijzondere kunstschilder maar wie was hij als mens? Wat dreef hem en hoe leefde hij werkelijk? Ger Thijs (Heren van de thee, Karakter) brengt een spannende nieuwe kijk op het leven van deze grote kunstenaar op het toneel. Met de voorstelling Heren van de thee en Karakter is de serie Nederlandse Literaire Klassiekers succesvol van start gegaan. De voorstellingen wisten ruim 50.000 bezoekers te trekken en zijn beide genomineerd voor de AVRO Toneel Publieksprijs. Dezelfde makers brengen vanaf september 2011 de opvolger, Vincent en Theo, een panoramisch vertelling, over het leven van Vincent van Gogh.

Zijn passie voor vrouwen, zijn zoektocht naar de ware roeping, zijn tweestrijd tussen genialiteit en waanzin, zijn successen en mislukkingen en de warme, maar verstikkende band met zijn broer Theon staan centraal. De broers houden elkaar een leven lang in een wurggreep. Zelfzucht, chantage, verwijdering en verzoening, een wederzijdse afhankelijkheid die eindigt in de zelfmoord van Vincent in de velden van Auvers. Op het podium zijn Hein van der Heijden, Hajo Bruins, Sjoerd Pleijsier, Annick Boer, George van Houts, Jules Croiset en Sandra Mattie te zien.

Lees ook:Vincent van Gogh op de planken
Lees ook:Toneelstuk Ger Thijs ook in première in Argentinië
Lees ook:Exclusieve lancering La Bohème met Liesbeth List
Lees ook:Hadj in de Ramadan
Lees ook:Ontroerend familiedrama op Java

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>