International Community Arts Festival in Rotterdam

Van woensdag 30 maart tot en met zondag 3 april 2011 staat Theater Zuidplein in Rotterdam geheel in het teken van het International Community Arts Festival 2011 (ICAF 2011). Uit verschillende werelddelen komen theatermakers, dansers, schrijvers, choreografen, musici en beeldende kunstenaars naar Rotterdam om in voorstellingen, workshops en symposia de schijnwerpers te richten op de kracht van kunst door, voor en met gewone mensen. 

Het ICAF 2011 heeft een aantal vernieuwende buitenlandse kunstenaars uitgenodigd om als artist – in – residence eerder naar Rotterdam te komen. Voordat het festival begint zullen zij uitproberen wat in Nederland de mogelijkheden van hun aanpak zijn. Dat doen zij met methodes en kunstvormen die in Nederland nog niet voorkomen of minder ontwikkeld zijn. Op basis van actieve deelname door Nederlandse wijkbewoners onderzoeken Dance United uit Engeland, Imbali Visual Literacy uit Zuid-Afrika, Favela Força uit Brazilië en Bottkyrka Community Theatre uit Zweden de mogelijkheden en kracht van hun aanpak. De resultaten van de residences zijn te zien tijdens de de Grote ICAF CIRC/US show op 3 april.

Meer informatie over dit festival: www.theaterzuidplein.nl of www.icafrotterdam.com

Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Nederlands jeugdtheater naar Moskou
Lees ook:KNAW wil topkunstenaars samenbrengen
Lees ook:Theater Rdam maakt eenmalige performance in week tijd
Lees ook:Vijf premières op Maastricht Toneelstad Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>