Toneelschrijfster Dea Loher populair

Dea Loher (1964) is één van de meest gewaardeerde Duitse toneelschrijvers van dit moment. Haar werk wordt wereldwijd opgevoerd en is vele malen bekroond. Regisseuse Alize Zandwijk, van het Ro Theater, liet zich al meerdere malen door haar inspireren. Onlangs nog voor de voorstelling Dieven. Hans Trentelman, van Toneelgroep Maastricht, neemt Klara’s affaires onder handen. Vandaag gaat deze voorstelling in première. Trentelman vertaalde en regisseerde het werk en het wordt nu voor het eerst in Nederland opgevoerd.

Klara, een jonge vrouw, wil zich bevrijden uit haar kleurloze, onbevredigende bestaan. In een opwelling neemt ze een bizar besluit dat haar van de ene in de andere spannende affaire doet belanden. Maar of het Klara de gedroomde vrijheid brengt? Hans Trentelmanzegt in Trouw: ‘Ze gaan altijd over mensen die ploeteren, ze gaan nooit bij de pakken neer zitten. Maar ze lopen wel vaak met groot optimisme het mes in. (…) Lohers stukken gaan over ons en over de mensen om ons heen: je buren, je collega’s, je familie.’ 

Meer informatie: www.toneelgroepmaastricht.nl

Lees ook:Huisvrouwen protesteert!
Lees ook:Sartre zegt sorry!
Lees ook:DOX kiest voor muzikaal elektrosausje
Lees ook:7000 bezoekers voor Gijsbrecht van Amstel
Lees ook:Extra matinee ‘Gijsbrecht van Amstel’ in de Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>