Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers in ’1001 Nacht’

Het Zuidelijk Toneel is van de leuke, onverwachte samenwerkingen. In de Mahagonny Songspiel  was het een muzikale ontmoeting met het Willem Breuker Collectief. In Reis om de wereld in 80 dagen stonden de heren van cabaretgroep NUHR, samen met Bert Visscher en de HZT-acteurs, op het podium. In het nieuwe Theaterspektakel Vertellingen van 1001 nacht is het de beurt aan Nederlands bekendste cabaretier Marc-Marie Huijbregts en de gelouterde theatermakers van de Ashton Brothers. Samen met de acteurs van Het Zuidelijk Toneel resulteert dit in een groots opgezette productie waarin regisseur Matthijs Rümke muziek, toneelspel, cabaret en acrobatiek samenbrengt. Marc-Marie Huijbregts: “Ik hoop dat het
een grappige, sensuele voorstelling wordt met veel spektakel. We gaan alle zintuigen prikkelen. En er mag gelachen worden.”

Theaterspektakel
Met Vertellingen van 1001 nacht presenteert Het Zuidelijk Toneel zijn tweede Theaterspektakel: een groots opgezette productie met een bekend verhaal en een aansprekende cast, waarin verschillende disciplines zoals muziek, toneelspel, cabaret en acrobatiek samenkomen. De reis om de wereld in 80 dagen was een groot succes. In twee maanden tijd werd de voorstelling bezocht door 60.000 mensen.

Veel spektakel
Op verzoek van Matthijs Rümke bewerkt toneelschrijver Peer Wittenbols 1001 Nacht voor het theater. In Vertellingen van 1001 nacht betreed het publiek een wereld die verleidelijk anders is, een wereld van zwoele Arabische nachten vol sprookjesachtige verhalen. Van de nok van het theater tot achter in de zaal, alles ruikt naar circus. Live muziek, acts, toneelscènes, verhalen en cabaret wisselen elkaar af in het ritme van een circusvoorstelling. En dat alles in de verlokkelijke sfeer van het Oosten.

Foto: Reis om de wereld in 80 dagen

Lees ook:Marc-Marie Huijbregts als Sheherazade
Lees ook:Sterrencast in nieuw theaterspektakel
Lees ook:Met Bert Visscher de wereld rond
Lees ook:Matthijs kiest voor uitersten
Lees ook:Open dag bij Zuidelijk Toneel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Marc-Marie Huijbregts en Ashton Brothers in ’1001 Nacht’

  1. de Limburger

    Een grof stuk waarin het aan normen en waarden ontbrak. Veel mensen denken dat ze hun mond maar moeten houden, maar als het om dit soort stukken gaat moet men wel zeggen wat men denkt. Seks gebruiken als choquerend vermaak is de totale anti-cultuur. Op gegeven moment waren 2 paren het met elkaar aan het doen, terwijl een meisje lag te sterven, tegelijk werd er van een gast zijn wiemel erafgesneden, en daarbij komt nog dat een dwerg op een geluidloze accordeon was aan het spelen… (alles toneel)

    Verder kwam er ook nog mens-apensex in voor, hetgeen werd als goed en heerlijk beschreven!
    Als wij Limburgers staand klappen is het niet omdat het een staande ovatie verdiend, maar omdat we fatsoen hebben en tevens snel weg willen. Vooral het feit dat de Islamitische cultuur in hun mening op de hak word genomen, vond men hier goed.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>