Dracula geannuleerd

De toneelvoorstelling Dracula van het gezelschap van Jakop Ahlbom gaat niet door. Het gezelschap vindt zelf dat de productie niet goed genoeg is geworden. Dracula zou op 2 februari in première gaan in de Stadsschouwburg Haarlem en daarna tot half april door heel Nederland te zien zijn. Dat liet een woordvoerster vrijdag weten. Het stuk was geïnspireerd op het leven en het werk van acteur Béla Lugosi, een van de meest legendarische vertolkers van graaf Dracula. Die beroemde rol bracht de acteur echter ook op de rand van de afgrond. Sylvia Hoeks en Kees Hulst zouden de hoofdrollen spelen.

Jakop Ahlbom biedt de desbetreffende theaters aan om in plaats van Dracula een oudere voorstelling te komen spelen. De financiële gevolgen van het schrappen van de voorstelling zijn nog niet duidelijk. (ANP)

Lees ook:Hoeks en Hulst samen in Dracula-voorstelling
Lees ook:Jouw filmpje een maand lang op FOXlife?
Lees ook:Jakop Ahlbom wint Haagse publieksprijs met ‘Innenschau’
Lees ook:Vielfalt vervangt Dracula
Lees ook:Frank Lammers speelt bendelid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>