Meer dan planken en wat hartstocht

In toneelkringen geldt hij als een maestro. Frans Strijards vierde grote triomfen met Art & Pro. Zijn enscenering van De Kersentuin en van het door hem zelf geschreven Hitchcocks driesprong staan te boek als memorabele theatergebeurtenissen. Na een mislukte fusie van Art en Pro en De Trust was Strijards een aantal jaren ‘constateerbaar weg geweest’. Maar hij is weer helemaal terug als regisseur en auteur. Op dinsdag 11 januari is Strijards gastheer in Schouwburg Het Park in Hoorn. Op de avond, getiteld met Meer dan planken en wat hartstocht vertelt de theatermaker aan de hand van scènes en verhalen hoe een voorstelling tot stand komt. Hij licht als het vak toneelspelen helemaal door.

De werkwijzen en acteurstechnieken, het verschijnsel interpretatie. Maar ook de historische ontwikkelingen en de meest actuele achtergrond informatie van theater maken. In Meer dan planken en wat hartstocht haalt Frans Strijards de muren van het repetitielokaal naar beneden. Hij geeft het kijken naar toneel een andere dimensie. Deze dinsdagavond is een combinatie van achtergrondinformatie, een blik achter de schermen en een prettige avond van theaterliefhebbers onder elkaar. Uiteraard gaat de regisseur ook in op vragen uit het publiek. En zo vinden het educatieve, het persoonlijke en het theatrale elkaar. De entree voor deze avond is € 7,50 en de avond begint om 20.30 uur.

Meer informatie: www.hetpark.nl

Lees ook:Amsterdam eert Jeroen Krabbé
Lees ook:Gezocht: verhalenvertellers met hartstocht
Lees ook:Experiment: Hamlet moet dood
Lees ook:Programma HartsTocht bekend
Lees ook:Erik Vos-avond bij De Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>