Hannah & Martin opnieuw in Frascati

Op veler verzoek spelen Theo d’Or winnares Lineke Rijxman en Willem de Wolf de mugmetdegoudentand-voorstelling Hannah en Martin van 11 t/m 15 januari 2011 opnieuw in Theater Frascati Amsterdam. Op dinsdag 11 januari zal met een Duitse boventiteling en op vrijdag 14 januari met Engelse boventiteling worden gespeeld. Hannah en Martin werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2010, speelde in Duitsland op het Festival Neue Stücke aus Europa in Wiesbaden en op uitnodiging van de Europese Centrale Bank tijdens de Culturele Dagen van Frankfurt in oktober 2010. Makers Joan Nederlof, Lineke Rijxman en Willem de Wolf gingen op 23 mei 2009 met hun successtuk in première.

Hannah en Martin is gebaseerd op de geheime liefdesrelatie van de Joodse filosofe Hannah Arendt en haar leraar, de kortstondig acteve nationaal-socialist Martin Heidegger. De relatie tussen Arendt en Heidegger is veelvuldig als immoreel bestempeld. Zelf wilden ze het er niet over hebben, maar wij wel. Want de scheiding tussen privé en publiek, waar zowel Hannah als Martin zo op gesteld waren, gaat in onze tijd niet meer op. Hoe sloegen deze twee beroemde Duitsers zich door de dramatische tijd waarin ze leefden heen. En wat zouden ze gevonden zouden hebben van de tijd waarin wij leven?

Lees ook:Win kaarten voor Hannah en Martin
Lees ook:Extra voorstellingen Hannah en Martin
Lees ook:Hannah en Martin: voor doordenkers
Lees ook:Nieuwe kans voor Hannah en Martin
Lees ook:Lineke Rijxman genomineerd voor Theo d’Or 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>