Oom Wanja nieuwe locatievoorstelling Suburbia

Theatergroep Suburbia speelt jaarlijks een locatievoorstelling op stadslandgoed de Kemphaan in Almere. De titel van de nieuwe productie werd deze week bekend gemaakt. In een gloednieuwe boerenschuur brengt het gezelschap het meesterwerk van de Russische schrijver Anton Tjechov: Oom Wanja. Het zoeken naar de zin van het bestaan, teleurstelling over de trivialiteit van het dagelijks leven, spijt over niet benutte kansen en het verlangen naar erkenning en liefde zijn de universele thema’s die het toneelwerk van Anton Tsjechov tijdloos en tegelijkertijd modern maken. Oom Wanja is van 15 juni tot en met 13 juli in Almere te zien.

Diep in de Russische provincie werken Oom Wanja en zijn nicht Sonja op de boerderij van de vader van Sonja, Professor Serebrjakow. Wanneer deze professor besluit de rest van zijn leven met zijn veel jongere tweede vrouw op zijn landgoed te komen wonen, raakt iedereen van slag. Heftige verliefdheden, catastrofale inzichten en trieste conclusies zijn het gevolg. Aan het slot, als de professor en zijn vrouw hals over kop weer vertrokken zijn, is het weer even kalm als aan het begin van het stuk. De storm is voorbij. Alles en iedereen is door elkaar geschud, niets schijnt veranderd, maar het zal toch nooit meer zijn als vroeger. Een bliksemflits van een zomers onweer heeft ons de levens van de personages uit het stuk even in al hun naaktheid getoond.

Lees ook:Voorleesmarathon Tsjechov in De Balie
Lees ook:De aanslag in het theater
Lees ook:Silo8 ook in 2011 te zien
Lees ook:Mooi portret van ploeterende man
Lees ook:Toevallige ontmoetingen op toevallige plaatsen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>