Shakespearemix voor jongeren

Shakespeare is leuk! Echt. Liefde, jaloezie, rijkdom, armoede, magie, moord en doodslag… Allemaal interessante gegevens waar regisseur Moniek Merkx van Theatergroep Max. wel raad weet. In januari gaat de voorstelling Nacht in première, waarin twee meesterwerken van de engelse schrijver tot een verhaal worden gesmeed. Nacht gaat over liefde voor het theater, repetities met veel koffie, wilde feesten en opdringerige media. Maar vooral ook over opgeblazen ego’s. Vrienden worden vijanden, stoere jongens worden paranoia en dominante moeders worden gek. Het publiek wordt heen en weer geslingerd tussen de reële wereld en die van fantasieën en obsessies. Alles draait om imago, aangewakkerd door jaloezie. De verbeelding is aan de macht om te ontsporen in een bizarre nachtmerrie. Een voorstelling die begint als Midzomernachtdroom en eindigt in Macbeth.

Nacht gaat op 15 januari in première in Theater aan het Spui, Den Haag en de cast bestaat onder andere uit Tibor Lukács (De Co-assistent), Raymi Sambo (All Stars, ZOOP) en Manon Nieuweboer (Ti-ta-tovenaar, Penoza).

Lees ook:Gastrol Tovenaar van Oz voor Inge Ipenburg
Lees ook:Kabaal en Liefde in Amsterdamse Bostheater
Lees ook:Malou Gorter genomineerd
Lees ook:Kerstagenda: De Storm van Rieks Swarte
Lees ook:Marc-Marie Huijbregts als Sheherazade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>