Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder

De VSCD Toneeljury en de jury van het Nederlands Theater Festival jureren vanaf heden in gezamenlijkheid. Deze samengestelde jury bepaalt de winnaars van de VSCD Toneelprijzen en selecteert de tien hoogtepunten van het theaterseizoen. De VSCD Toneelprijzen – de Oscars van het Nederlandse theater – worden traditiegetrouw uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. De bekendste toneelprijzen zijn de Louis d’Or en de Theo d’Or, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke, dragende rol. In 2010 mag Kees Hulst zich de gelukkige winnaar noemen van de Louis d’Or. Een dolblije Maria Kraakman nam de Theo d’Or 2010 in ontvangst.

De nieuwe jury bestaat uit de volgende deelnemers: Clairy Polak (voorzitter), Andreas Fleischmann (vice-voorzitter), Lineke Kortekaas, Marijn Lems, Marcel t’ Sas, Gieske Bienert, Chiel Kattenbelt, Lucia van Heteren, Wil Hildebrand, Inge Imelman en Hein Janssen. De officiële juryselectie 2011 bestaat uit tien voorstellingen, die te zien zijn tijdens het Nederlands Theater Festival in Amsterdam van 1 t/m 11 september 2011. De VSCD Toneelprijzen worden op de laatste dag van het festival uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op zondag 11 september 2011. Het samengaan van beide jury’s ligt in lijn met het ingezette beleid van het Nederlands Theater Festival, dat kiest voor groei door samenwerking, ten behoeve van de collectieve promotie van het Nederlands theater.

Nederlands Theater Festival
Het Nederlands Theater Festival start het nieuwe theaterseizoen met de vertoning van tien door de jury geselecteerde hoogtepunten van het jaar. Naast de officiële juryselectie 2011 programmeert het Nederlands Theater Festival o.a. voorstellingen die genomineerd zijn voor de Avro Toneel Publieksprijs; jeugdtheatervoorstellingen die genomineerd zijn voor De Gouden Krekel en het beste uit Vlaanderen. Onderdeel van het Nederlands Theater Festival is ook het Amsterdam Fringe Festival.

Lees ook:Nederlands Theater Festival
Lees ook:Nederlandse Toneeljury maakt laatste nominaties bekend
Lees ook:Zevende editie Nederlands Theater Festival
Lees ook:En de genomineerden zijn…
Lees ook:Nominaties mime-prijzen bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>