Per ongeluk heel actueel

Koen Ketelaars en Elize Jorritsma kwamen drie jaar geleden met het theaterstuk Het Heilige Water. Deze voorstelling probeert beide kanten van seksueel misbruik en de kerk te belichten. Niemand had kunnen vermoeden dat zij snel door de actualiteit ingehaald zouden worden. Het afgelopen jaar is het onderwerp veel in het nieuws geweest en nog is het laatste woord er niet over gezegd. Tot op de dag van vandaag verschijnen er nog steeds berichten over slachtoffers van seksueel misbruik in de katholieke kerk. Daarom besloten de makers in mei 2010 hun theaterstuk nogmaals op te voeren, op meerdere plekken in het land. Het Heilige Water levert volgens de makers een bijdrage aan de discussie over en de verwerking van seksueel misbruik in het algemeen en in de kerk in het bijzonder. 

Het verhaal
Hoofdrolspeler in ‘Het Heilige Water is Martijn. Hij is een jongeman van ongeveer dertig jaar en heeft een goed leven. Er is echter één ding waar hij nog geen afstand van heeft kunnen nemen. Om dit te kunnen afsluiten en naast zich neer te kunnen leggen, besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij de confrontatie aangaat met de kerk en zijn verleden.

Het Heilige Water is op 18 december te zien in Podium Bloos in Breda. Meer informatie: www.podiumbloos.nl

Lees ook:Publiek Ro Theater steunt massaal Fonds Slachtofferhulp
Lees ook:Het doorbreken van het liefdeloze zwijgen
Lees ook:Rust en onrust op Holland Festival
Lees ook:Heilige huisjes omver bij De Nachtmis
Lees ook:Dries Verhoeven biedt excuses aan kerk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>