Kevin Spacey in Sam Mendes Richard III

In Nederland hebben we Gijs Scholten van Aschat, in Engeland is het filmacteur Kevin Spacey die de titelrol van Shakespeares Richard III op zich neemt. Vanaf juni 2011 staat Spacey in het stuk, dat geregisseerd wordt door Sam Mendes. Het is de eerste keer dat de acteur en regisseur weer samenwerken, nadat zij beide een Oscar wonnen voor American Beauty.  Mendes was verantwoordelijk voor de films Revolutionary Road en Road To Perdition en is sinds 2003 artistiek directeur van The Old Vic, een Londons theater. Kevin Spacey maakte in 2009 zijn opwachting in de film Men who stare at goats, met o.a. George Clooney als tegenspeler.

Lees ook:Sam Mendes bewerkt toneelstukken Shakespeare
Lees ook:Brian Bedforts ‘Being Ernest’ bij Cinemec
Lees ook:Theu Boermans directeur Nationale Toneel
Lees ook:Theater op film
Lees ook:Albert Verlinde wil het toneel weer op de kaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>