Alfred Hitchcock-films worden toneelstuk

Het Thriller Theater gaat de komende jaren drie toneelstukken opvoeren naar films van Alfred Hitchcock. Dat heeft het gezelschap zondag gemeld. De eerste film die ten tonele wordt gebracht, is The 39 Steps die de ‘Master of Suspense’ in 1935 maakte. De komische toneelversie van de thriller over een man die wordt beschuldigd van een moord die hij niet heeft gepleegd, werd in 2005 voor het eerst in Londen opgevoerd. Later volgden versies in onder meer New York, Parijs, Tel Aviv, Hongkong, Mexico-Stad, Athene en Sydney.

Het stuk wordt gespeeld door vier acteurs, die tientallen dubbelrollen vertolken. In Nederland zijn dit Han Oldigs, Peggy Vrijens, Joep Onderdelinden en Nico de Vries. De Nederlandse tekst is van Lex Passchier, de regie is in handen van Bruun Kuijt. (ANP)

Lees ook:Toneelbewerking Van Gogh’s Interview
Lees ook:TA kiest voor jong talent en meer internationalisering
Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Theaterfestival De Parade terug in Amersfoort
Lees ook:Gesluierde Monologen in Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>