Vincent van Gogh op de planken

Theaterbureau Hummelinck Stuurman brengt in september 2011 een groot toneelstuk over het leven van schilder Vincent van Gogh op de planken. Dat heeft de producent maandag gemeld. De toneelvoorstelling moet volgens een zegsvrouw: ‘een nieuw licht werpen op de tragische dood van Van Gogh en een nieuw inzicht bieden in het leven van de schilder en zijn relatie met zijn manipulerende broer Theo’. Het stuk is geschreven door Ger Thijs, die eerder onder meer tekende voor de toneelbewerkingen van de boeken Heren van de Thee en Karakter.

De hoofdrollen worden vertolkt door Hajo Bruins, Hein van der Heijden, Annick Boer en Jules Croiset. Bruins en Van der Heijden spelen de beide broers. Vincent van Gogh (1853-1890) is één van de grootste schilders die Nederland ooit heeft voortgebracht. (ANP)

Lees ook:Stuk over Vincent van Gogh in de maak
Lees ook:Toneelstuk Ger Thijs ook in première in Argentinië
Lees ook:Ontroerend familiedrama op Java
Lees ook:Exclusieve lancering La Bohème met Liesbeth List
Lees ook:Toneelbewerking Van Gogh’s Interview

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>