Muzikale Brecht-reeks in de Roode Bioscoop

Nee, het is geen speciaal Brecht-jaar en er is geen specifieke aanleiding om in de kille novembermaand vijftien avonden rond Bertolt Brecht te programmeren. Het gaat hier om een aantal gedreven artiesten, die de krachten bundelen en vanuit een gedeelde passie voor het werk van Brecht iets moois willen neerzetten. Uitgangspunt was en is leven en werk van Bertolt Brecht, maar zijpaden en uitstapjes zijn daarbij zeker niet taboe. Brecht im licht vindt plaats in de Roode Bioscoop te Amsterdam, van dinsdag 9 t/m zaterdag 13, dinsdag 16 t/m zaterdag 20 en dinsdag 23 t/m zaterdag 27 november. Aanvang steeds 20.30 uur.

Brecht TingelTangel
Elk van de drie festivalweken wordt op dinsdagavond feestelijk geopend door gastvrouw Dolly Bellefleur met haar Brecht-Tingeltangel. Was het in de film Der Blaue Engel Marlene Dietrich, die het publiek verleidde tot het storten van muntgeld op een metalen dienblad (vandaar “TingelTangel”), in de Roode Bioscoop zal Überdiva Bellefleur deze Berlijnse traditie uit de jaren ’20 en ’30 op geheel eigen wijze zingend en presenterend doen herleven. De festival-artiesten zijn op het podium aanwezig en de gasten ‘kopen’ een smakelijk menu aan voorproefjes bij elkaar. Spannende gastoptredens en andere verrassingen zijn op die dinsdagavonden zeker niet uitgesloten!

Op de overige twaalf avonden (3x woensdag t/m zaterdag) worden double-bills geprogrammeerd: een complete voorstelling bestaat uit twee verschillende optredens van ongeveer drie kwartier.

Meer informatie: www.roodebioscoop.nl of www.enter-art.nl

Lees ook:Extra voorstellingen ‘Brecht TingelTangel’
Lees ook:Gezocht: protesterende mensen!
Lees ook:Paul de Leeuw in ‘Liever geen oorlog’
Lees ook:Mahagonny Songspiel wordt stadsspektakel
Lees ook:Lange wachtrijen voor Dickens Festijn in Deventer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>