Löw en Tuinman in Het gouden ei

het gouden eiHet Gouden Ei, succesroman van Tim Krabbé is al aan zijn zoveelste druk én werd in 1988 reeds verfilmd. Het heeft toch een flinke tijd geduurd voor het beklemmende verhaal de theaterpodia bereikte. Theaterproducent KO maakte deze week bekend dat de toneelbewerking van Het Gouden Ei komend theaterseizoen in Nederland te zien is. Victor Löw, Peter Tuinman, Margo Dames en Nienke Römer tekenen voor de hoofdrollen. Toneelregisseur Léon van der Sanden bewerkt de roman tot een spannend toneelstuk.

In het Gouden Ei is te lezen hoe Rex (Löw) en Saskia (Römer), op weg met hun auto naar hun vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk, onderweg stoppen bij een tankstation. Saskia gaat iets te drinken halen, maar komt nooit meer terug. Ze is spoorloos verdwenen. Wat is er met haar gebeurd? Rex kan zijn onwetendheid jaren later niet verdragen. Hij gaat opnieuw op zoek naar zijn ware liefde. Deze zoektocht trekt de aandacht van Lemorne (Tuinman), de man die precies weet wat er die bewuste dag met Saskia is gebeurd. Hij doet Rex een voorstel en Rex staat voor het grootste dilemma van zijn leven.

Lees ook:NT schrapt voorstellingen na val Snoijink
Lees ook:Liefdesgeschiedenissen uit Gouden Eeuw in Hoorn
Lees ook:Thomas de Bres in muziektheatervoorstelling De Winnaar
Lees ook:Saskia Noorts Eetclub naar het theater
Lees ook:Juliana’s hilarische toneelrepetitie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>