Toneelstuk ‘Nadien’ krijgt mogelijk vervolg

Het Productiehuis Alphen aan den Rijn gaat mogelijk langer door met het toneelstuk Nadien. Het verhaal speelt in de Tweede Wereldoorlog en is afgelopen weekend opgevoerd bij voormalig kamp Westerbork. Zowel vanuit Westerbork als vanuit de regio krijgt de toneelgroep de vraag of ze het stuk nog vaker willen opvoeren. Het verhaal gaat over een Joodse familie uit Alphen. Centraal staat de deportatie van een groot deel van de Joodse gemeenschap in Alphen aan den Rijn op 30 september 1942.

De mannen, vrouwen en kinderen werden van het station in Alphen aan den Rijn naar Westerbork gebracht. Ze dachten te gaan werken in Duitse kampen. De reis bleek na enkele dagen verder te gaan naar Auschwitz, waar de Alphenaren vermoord zijn. (ANP)

Amateurspelers
Voor het toneelstuk is anderhalf jaar geoefend. Jonge en oudere amateurspelers hebben het stuk eerder dit jaar al een aantal keer opgevoerd in Alphen aan den Rijn. De uitvoering in het museum van voormalig kamp Westerbork zou de afsluiting zijn, maar mogelijk komt er nog een vervolg. Daar wordt de komende weken over besloten.

Lees ook:Theatervoorstelling in Kamp Westerbork
Lees ook:Theaterstuk wegens jubileum Stichting Sobibor
Lees ook:Voorstelling over Joods zangduo Johnny & Jones
Lees ook:Prinses Máxima bij Duet For One
Lees ook:Opera Brundibár te zien op Theater na de Dam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>