Sam Mendes bewerkt toneelstukken Shakespeare

Oscarwinnaar Sam Mendes gaat vier koningsdrama’s van William Shakespeare voor de televisie regisseren. De stukken zullen in 2012 op BBC2 te zien zijn, zo hebben Britse media gemeld. De Brit won in 1999 de Oscar voor beste regisseur voor de film American beauty. De vier stukken van Shakespeare die hij voor de televisie regisseert, zijn Richard II, Hendrik IV, deel 1 en 2, en Hendrik V. De films maken deel uit van een reeks programma’s waarin het werk van de schrijver centraal staat. In juni 2010 was The Tempest, eveneens van Shakespeare en eveneens in een regie van Mendes in Nederland te zien tijdens het Holland Festival. (ANP)

Lees ook:Kevin Spacey in Sam Mendes Richard III
Lees ook:Gids: King Lear on tv tonight!
Lees ook:Toneelschrijver Pinter overleden
Lees ook:Theatrale botencaroussel in Leiden Schemerstad
Lees ook:Geen Salzburg voor Pierre Audi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>