Bejaardenliefde en Amor

Een oudere man en een vrouw zitten te zoenen in het Vondelpark. De liefdesuitingen kunnen een groep jongeren echter niet bekoren en de zeventigers worden bekogeld met steentjes en takjes. Regisseuse Claudia Máoli van Teatro Munganga was getuige van deze gebeurtenis en was verrast. Waarom reageerden de jongeren zo fel op de liefdesmanifestatie van deze twee oudere mensen? 

Deze bizarre gebeurtenis en de gedachten van Claudia Máoli staan aan de wieg van het creatieve proces rondom de nieuwe Munganga-voorstelling Amor. Plato’s boek Feest/ Gesprekken over liefde diende daarbij als tweede inspiratiebron. Daarnaast ontwikkelde Máoli een videodocumentaire met negenentwintig jonge en oude mensen die spreken over de vragen ‘Wat is liefde?’ en ‘Wat betekent het om verliefd te zijn?’

Op vrijdag 1 oktober gaat Amor in première in Theater De Krakeling in Amsterdam. Spelers uit verschillende generaties, de jongste is in de twintig, de oudste bijna tachtig, gaan op zoek naar een (wellicht onvindbaar) antwoord op de vraag ‘Wat is liefde?’

Teatro Munganga
Het van oorsprong Braziliaanse gezelschap Teatro Munganga maakt al sinds 1986 voorstellingen vol emotie, expressie en humor en vertelt verhalen die het magische en de poëzie van het bestaan belichten. Munganga is een uit het Afrikaans afkomstig woord. Het betekent gezichten trekken, grimassen, dansen met grote gebaren, plotselinge komische bewegingen maken, om indruk te maken of om te ontroeren.

Meer informatie: www.munganga.nl

Lees ook:Je wint een prijs… en dan?
Lees ook:Win! Kaarten voor Vermoorde Onschuld – Amsterdam
Lees ook:Inside Out: merkwaardig verbond met jongeren
Lees ook:Win vrijkaartjes voor Schateiland
Lees ook:Theater voor 16+

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>