Polanski verfilmt God Van De Slachting

Roman Polanski zet zijn tanden in het toneelstuk van Yasmina Reza: God van de Slachting. Het stuk, in het Frans Le Dieux du Carnage geheten, is door Polanski zelf tot een filmscript bewerkt. De filmmaker heeft een sterrencast van heb ik mij jou daar bij elkaar gebracht. Onder andere Jodie Foster, Kate Winslet, Matt Damon en Christoph Waltz zullen een rol vertolken. God van de Slachting is in Nederland door Theatergroep Suburbia op de planken gebracht, met onder andere Tjitske Reidinga in de hoofdrol.

Het verhaal volgt twee ouders uit Brooklyn die elkaar ontmoeten, nadat hun zoons gevochten hebben op de speelplaats. Wat een beschaafde discussie moet zijn eindigt uiteindelijk in extremen. Het originele script voor het toneelstuk speelde zich af op slechts één locatie, namelijk het appartement van een van de ouders. In hoeverre de film zich aan dit detail gaat houden is niet bekend, net als dat het onbekend is in hoeverre Polanski zich heeft gehouden aan het originele verhaal.

Bron: Filmtotaal – Foto: Marieke Wijntjes Suburbia

Lees ook:Momenten van Geluk bij Omroep Flevoland
Lees ook:Roos Ouwehand vindt iedereen vreselijk!
Lees ook:Kinderen zijn onze ondergang
Lees ook:Musters nieuwe man in Gooische Vrouwen
Lees ook:Theaterversie van Spuiten en Slikken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>