Kees Hulst en Maria Kraakman zijn de grote winnaars

Vanavond regende het weer theaterprijzen bij de slotavond van het Nederlandse Theaterfestival. Er werd heel wat uitgereikt en heet van de naald kunnen we u vertellen dat Kees Hulst de Louis d´Or, de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol, heeft gewonnen. Hij krijgt de prijs voor zijn vertolking van Jorgen Hofmeister in het toneelstuk Tirza. Maria Kraakman kreeg de Theo d´Or voor de beste vrouwelijk hoofrol die ze speelde in Orlando. Nanette Edens ontving de Columbina, voor de beste vrouwelijke bijrol in Amora, uit handen van Kitty Courbois en Wunderbaum wint de Prosceniumprijs, voor  het beste gezelschap. De Arlechino, de prijs voor de beste mannelijke bijrol, ging naar Stefan de Walle voor zijn vertolking van Lopachin in de Kersentuin. De voorstellling Oog om Oog won de AVRO Publieksprijs. Tot slot kon Eva Zwart de Gouden Krekel in ontvangst nemen voor beste podiumprestatie in een jeugdvoorstelling.

Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Woef Side Story grote winnaar Musical Awards
Lees ook:En de genomineerden zijn…
Lees ook:Prijzenregen voor Rijxman en Luppes
Lees ook:Halina Reijn krijgt Courbois-parel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>