Hans Kemna ontvangt ACT-Award 2010

Aan de vooravond van de vijfde editie van het Nederlands Theater Festival is woensdagavond tijdens het ACT-Gala in de Stadsschouwburg in Amsterdam de allereerste ACT-Award uitgereikt aan Hans Kemna, oprichter van Kemna Casting. Kemna ontvangt de prijs vanwege zijn belangrijke bijdrage aan de verbetering van het werkveld van de acteur.

Loek Peters namens ACT: ‘Hans Kemna is één van de eerste casting directors in Nederland. Mede door hem werd de casting voor acteurs geprofessionaliseerd. Daarnaast heeft hij zijn hele carrière tot op de dag van vandaag een grote liefde gehad voor theater en film en volgt hij nog altijd alle stukken die spelen.’

De uitreiking van de ACT-Award onderstreept de missie en visie van ACT, de snel groeiende beroepsvereniging door en voor professionele Nederlandse acteurs. De beroepsvereniging geeft acteurs een stem en zet zich in als spreekbuis voor zowel vakinhoudelijke als arbeidsvoorwaardelijke verbeteringen.

Voor meer informatie: www.acteursbelangen.nl

Lees ook:Loek Zonneveld wint ACT Award
Lees ook:Frans Lommerse wint ACT Award 2011
Lees ook:Cas Jansen geeft acteerworkshops
Lees ook:Job Gosschalk debuteert als toneelregisseur
Lees ook:Loes Luca in nieuw stuk Maria Goos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>