Schwalbe genomineerd in Nacht van de Vergeten Toneelprijzen

Voor de jaarlijkse Nacht van de Vergeten Toneelprijzen zijn de makers van Schwalbe genomineerd voor de prijs voor het groenste ontwerp 2010: De Duurzame Doos. De nominatie hebben zij verkregen naar aanleiding van hun voorstelling Schwalbe Op eigen kracht. Schwalbe maakte deze voorstelling in coproductie met o.a. Productiehuis Rotterdam. Naast Schwalbe is ook Theaterhuis Mes genomineerd.

De Nacht van de Vergeten Toneelprijzen is een initiatief van het Rozentheater en theatermakerscollectief Likeminds. Het geldt inmiddels als het brutaalste toneelprijzengala van Nederland, waar vergeten theaterdisciplines en – makers eindelijk in het voetlicht worden gezet.
De jury bestaat dit jaar uit Steven Peters (dramaturg/journalist), Marc van Bree (castingdirector bij Kemna Casting), Frank Noorland (programmeur Theater Bellevue) en Lorianne van Gelder (journalist/recensent TM en Het Parool). Zij hebben uit het afgelopen theaterseizoen een selectie gemaakt van theatermakers en –groepen die een uitzonderlijke theaterprestatie hebben geleverd. De Nacht van de Vergeten Toneelprijzen vindt plaats op 12 september om 21.00 uur in het Rozentheater.

Lees ook:Hans Kemna ontvangt ACT-Award 2010
Lees ook:Cas Jansen geeft acteerworkshops
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend
Lees ook:Genomineerden Nederlands Theaterfestival
Lees ook:Kanshebbers Mimeprijs 2013 bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>