Jubileum Eric Schneider gevierd met Gloed

In de Koninklijke Schouwburg in Den Haag staan eind deze maand twee voorstellingen geprogrammeerd in het kader van het vijftigjarig jubileum van acteur Eric Schneider. Het stuk Gloed, dat in 2002 de Toneel Publieksprijs won, is dan wederom te zien. Schneider speelt hierin zelf de rol van Hendrik de generaal. Dat maakte zijn impresariaat woensdag bekend. De 75-jarige acteur debuteerde in 1960 in Zuiden (Sud) van Julien Green. Hij heeft in de afgelopen decennia meer dan honderd toneelrollen gespeeld, waaronder Hamlet, Oedipus, James Tyrone, Faust en Don Carlos. In 1967 ontving Schneider de Louis d’Or voor zijn vertolking van de titelrol Hamlet bij het Nieuw Rotterdams Toneel.

Naast toneel doet de acteur ook tv en films. In 2007 speelde hij nog de rol van Sinterklaas in de populaire film Alles is Liefde. Vorig jaar maakte Schneider het stuk Nocturne, een bittere komedie. Hij maakte hierin de balans op van een toneelleven. (ANP)

Lees ook:Gloed hernomen ter ere van jubileum Eric Schneider
Lees ook:Sterren op het toneel
Lees ook:Franse Isabelle Huppert op Nederlands toneel
Lees ook:Kerstagenda: Doctor Faust in Marionettentheater
Lees ook:TA herneemt Angels in America

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>