De grote volksverhuizing van HZT

Na ruim 50 jaar te hebben gewerkt vanuit Eindhoven start maandag 23 augustus de omvangrijke verhuizing van Het Zuidelijk Toneel naar de Ringbaan Oost 8-15 in Tilburg. Een belangrijke gebeurtenis die het toneelgezelschap niet ongezien voorbij laat gaan. Daarom organiseert Het Zuidelijk Toneel in de maanden september en oktober verschillende culturele evenementen in haar nieuwe stad.

In september trekt HZT Tilburg binnen met een theatrale optocht. Met zes wagens, die allen een belangrijk aspect van het gezelschap vertegenwoordigen, stelt Het Zuidelijk Toneel zich voor aan de inwoners. Theatermaker Lucas De Man bouwt in september zijn 8 meter hoge verhaleninstallatie Boom op De Heuvel in Tilburg. Onder deze verhaleninstallatie nodigt hij inwoners van Tilburg uit om zijn of haar mooiste verhaal over de stad te vertellen. In deze zelfde maand vindt ook de feestelijke opening van het nieuwe gebouw plaats. In oktober organiseert het gezelschap De dag van het amateurtheater. Tijdens deze dag worden er een aantal volledige voorstellingen in één dag gemaakt door spelers uit het amateurtheater samen met de professionele makers van Het Zuidelijk Toneel: van het allereerste idee, de regie, de repetitie, de decorbouw tot en met de uitvoering! Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met de Kunstbalie, het Centrum voor Amateurkunst en Cultuureducatie in Brabant.

Alle activiteiten zijn een opmaat naar de eerste grote premièreweek in Theaters Tilburg. Daar gaat in oktober Shakespeare’s strandfeest in première, in regie van Koos Terpstra. Met Shakespeare’s strandfeest belooft Terpstra ‘een spannende whodunit die het publiek niet onberoerd zal laten’.

Lees ook:Programma Hartstocht 2011 bekend
Lees ook:Het Zuidelijk Toneel verhuist naar Tilburg
Lees ook:Amateurspelers gezocht voor voorstellingen Zuidelijk Toneel
Lees ook:Eindhoven trekt bijdrage Het Zuidelijk Toneel terug
Lees ook:HZT kiest icoon voor eerste grote stadsproject Tilburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>