Anne Wil Blankers op toneel met De grote zaal

Actrice Anne Wil Blankers gaat dit najaar het theater in met een voordracht van het boek De grote zaal van Jacoba van Velde (1903-1985). Regisseur Mette Bouhuijs maakt een speciale bewerking van dit boek, dat dit jaar centraal staat tijdens de campagne Nederland Leest 2010. Dat heeft de Stichting CPNB donderdag bekendgemaakt. Tijdens de campagne gaat Blankers van 22 oktober tot en met 19 november met haar programma langs theaters en bibliotheken. Op 19 november staat ze in Carré in Amsterdam.

De hoofdpersoon in het boek is een oude vrouw die haar laatste dagen slijt in een verpleegtehuis. De grote zaal werd na verschijning in 1953 door recensenten als een meesterwerk bestempeld en werd in dertien talen vertaald. De Stichting CPNB organiseert de campagne Nederland Leest dit jaar voor de vijfde keer. Vorig jaar stond Oeroeg van Hella Haasse centraal. Willem Nijholt stond toen op de planken met een toneelbewerking van dit boek. (ANP)

Lees ook:Willem Nijholt weer het podium op
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Actie mobiliseert publiek tegen kunstkorting
Lees ook:Hoes in De Gelukkige Huisvrouw
Lees ook:Anne Wil Blankers viert jubileum als Madame Rosa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>