Tentoonstelling werk Josine van Dalsum

Op zaterdag 12 juni opende burgemeester Geke Faber van Zaanstad, in de Bruynzeelhallen in Zaamdam, de expositie Dag Josine. Deze expositie geeft een beeld van het leven en werk van de in november 2009 aan kanker overleden Josine van Dalsum. Dag Josine is een laatste eerbetoon aan de actrice. Op 14 juli, haar geboortedag en ook de dag waarop zij vorig jaar haar Koninklijke onderscheiding ontving, wordt om 13.00 uur de expositie afgesloten met een veiling van alle tentoongestelde kunstwerken en een gedeelte van haar privécollecties. De opbrengst daarvan gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Josine van Dalsum is vooral bekend als actrice. Zij speelde in ‘Een mens van goede wil’ en ‘Mata Hari’. Naast haar acteerprestaties schreef zij ook boeken en gedichten en heeft zij honderden kunstwerken getekend en geschilderd. De expositie laat de bekende kant van Josine zien, als actrice met alles wat daarbij hoort. Maar ook de andere kant wordt getoond: de vrouw die een complexe en gevoelige binnenwereld had. Via haar kunstwerken en gedichten wordt de toeschouwer daarin een kijkje gegund.

De organisatie ligt in handen van Kunstcentrum Zaanstad, in overleg met Van Dalsum’s echtgenoot, de regisseur John van de Rest. Om het vele materiaal goed te kunnen presenteren is gekozen voor de Bruynzeelhallen in Zaandam: een unieke locatie met een oppervlakte van meer dan 600 m2. Het ontwerp van de tentoonstelling is verzorgd door studenten van de afdeling Scenografie aan de Theaterschool Amsterdam.

Dag Josine’ is te zien van 12 juni t/m 14 juli 2010. De expositie is te bezoeken in de weekenden van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs is €4,50.

Lees ook:Josine van Dalsum koninklijk onderscheiden
Lees ook:Josine van Dalsum legt rol neer
Lees ook:Josine van Dalsum overlijdt op 61-jarige leeftijd
Lees ook:Kunst van Carry Tefsen
Lees ook:Ergens & Overal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>