Theu Boermans directeur Nationale Toneel

Theu Boermans wordt per 1 september 2011 artistiek directeur van het Nationale Toneel. Dat heeft het toneelgezelschap vrijdag bekendgemaakt. De benoeming vloeit voort uit het besluit van de huidige artistiek directeur Johan Doesburg om meer tijd te besteden aan zijn artistieke werk en minder aan zijn managementtaken. Doesburg blijft als toonaangevend regisseur verbonden aan het Nationale Toneel. Theu Boermans vormt samen met directeur Evert de Jager de nieuwe directie van het gezelschap. Boermans is per 1 mei ook al verantwoordelijk voor de voorbereiding van seizoen 2011-2012. Boermans was eerder onder meer artistiek leider van het toneelgezelschap De Trust en De Theatercompagnie. (ANP)

Lees ook:Johan Doesburg weg bij Nationale Toneel
Lees ook:Directeur Nationaal Toneel overleden
Lees ook:Eric de Vroedt wordt artistiek leider Nationale Toneel
Lees ook:Festival [email protected]
Lees ook:Theu Boermans krijgt Sjerp van Oranje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>