Oerol: 10 dagen zilte luchtspiegelingen

Afgelopen vrijdag werd het thema van Oerol 2010 bekend bemaakt. Van 11 tot en met 20 juni staat het eiland Terschelling geheel in het teken van 10 dagen zilte luchtspiegelingen. Theater, muziek en landschapskunst op als Fata Morgana’s in het Terschellinger landschap. Het Oerol programma 2010 bestaat uit 40 theatervoorstellingen, waarvan 24 Nederlandse premières, 20 beeldende en theatrale paspoortprojecten, muziek,  straattheater en landschapskunst. Tijdens het festival vindt de viering van 100 jaar Staatsbosbeheer plaats en zal de Avro aanwezig zijn om verslag te leggen. Ook presenteerde Oerol vrijdag de nieuwe algemeen directeur Marelie van Rongen, die per 1 september zal starten bij Oerol.

Thema: 10 dagen zilte luchtspiegelingen
Joop Mulder, creatief directeur van Oerol verduidelijkt het thema van Oerol 2010: “Als je in juni door het Terschellinger landschap fietst ruik je de geur van de zee. Het doet je wegdromen en prikkelt je fantasie. Al fietsend kom je in het landschap allerlei verrassingen tegen: een Fata Morgana? Het is Oerol. Tien dagen lang wordt het landschap verrijkt met zilte luchtspiegelingen, theater, muziek, landschapskunst en de poëzie van het eiland”.

 Een aantal kenmerkende voorstellingen van het theaterprogramma 2010 zijn de openingsvoorstelling van Oerol 2010 Master en Margarita van  Tryater, de voorstelling Nacht van  Thibaud Delpeut / Toneelschuur Producties, Lollipop van Miek Uittenhout / DUS, Hominid van Out of Hand Theatre / Lunatics, MirrorMirror van het Australisch gezelschap Stalker Theatre en Entre Serre et Jardin van het Franse Atelier Lefeuvre & Didier. 

Paspoortroutes en straattheater
Een 20-tal beeldende en theatrale projecten zullen verspreid over het eiland met behulp van het Oerol paspoort en de fietskaart, dagelijks tussen 11 en 17 uur te bezoeken zijn. De bezoeker hoeft hiervoor na aanschaf van het paspoort verder geen kaarten voor te reserveren. Uiteenlopende verrassingen als bibberende torens, mystieke verschijningen, pratende typemachines en muzikale uurwerken verrijken tijdelijk het eilander landschap.

De straten van Midsland en West Terschelling worden tijdens Oerol door een grote keur van internationale straatartiesten onveilig gemaakt, met o.a. speciale projecten van oudgedienden Pieter Post en Jacob Rens. Daarnaast zal het Franse gezelschap les Apostrophés een geheel nieuwe lading geven aan kartonnen dozen, stokbroden, bezems en serviesgoed.

Lees ook:Thema Oerol 2011 is ‘geluid’
Lees ook:Met voorverkoop Oerol BTWregel omzeilen
Lees ook:30 premières voor Oerol
Lees ook:Oerol met 130.000 kaartjes grootste kunstenpodium
Lees ook:Oerol begint dit jaar op station Leeuwarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>