Frank Groothof in première op 2 Turven Hoog

Op 9, 10 en 11 april 2010 nemen de allerkleinsten de schouwburg in Almere weer over tijdens het 2 Turven Hoog Festival. Dit familiefestival voor de (aller)kleinsten presenteert 51 voorstellingen van 18 verschillende theatergroepen, dansgezelschappen, muziekensembles en artiesten uit binnen- en buitenland. Naast Nederlandse premières zijn er ook weer 3 nieuwe proeves te zien van makers die door 2 Turven Hoog zijn uitgenodigd om voor het eerst de uitdaging met het allerjongste publiek aan te gaan. Daarnaast maakten 9 beeldend kunstenaars speciaal voor het festival performances en interactieve installaties. Nieuw dit jaar is dat na het festival in Almere zes voorstellingen en een aantal interactieve installaties te zien zijn in Haarlem waar ‘ het zusje’ van 2 Turven Hoog plaatsvindt op zaterdag 17 april in de Philharmonie en de Toneelschuur. Ook nieuw is dat een aantal losse voorstellingen van het festival staan geprogrammeerd in het Bijlmerparktheater en het Pleintheater in Amsterdam.

Peuters, kleuters én hun (groot)ouders kunnen, naast het bezoeken van de voorstellingen, meedoen aan allerlei workshops en activiteiten en verschillende plekken samen spelen. Meer nog dan in andere edities zullen bezoekers actief betrokken worden in de activiteiten van het festival, door o.a. workshops, masterclasses en een gezamenlijk kunstwerk. Dit jaar in het festival zijn er ateliers op het gebied van dans, muziek, theater en beeldende kunst voor peuters en kleuters. 

De Eerste peutervoorstelling van Frank Groothof gaat in première: ‘JazzBabar’. In ‘JazzBabar’ gaat de Nederlandse meesterverteller de uitdaging aan om ‘De geschiedenis van het olifantje Babar’ toegankelijk te maken voor ook de jongste kinderen. Marius Beets arrangeerde muziek van Poulenc en andere componisten naar een toegankelijke jazzbewerking en Gerard de Bruyne tekent tijdens de voorstelling live op het achterdoek.

Lees ook:Peuter- en kleuterfestival jubileert
Lees ook:Avontuurlijk theaterfestival voor de allerkleinsten
Lees ook:Frank Groothof en verhalen over geluk
Lees ook:International Community Arts Festival in Rotterdam
Lees ook:Extra voorstellingen Mary Dresselhuys

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>