Extra voorstellingen ‘Tuin van Holland’

Tuin van Holland (eindregie Aus Greidanus) is de ruim vijf uur durende theatermarathon waarmee De Appel de vaderlandse geschiedenis induikt, op zoek naar de Nederlandse identiteit.  Het succes van deze derde marathon is enorm groot en daarom zijn er extra voorstellingen gepland. Kaarten hiervoor zijn vanaf vandaag verkrijgbaar. De voorstelling speelt voor de zomer tot en met zaterdag 22 mei (42 speelbeurten). De extra voorstellingen vinden plaats van vrijdag 27 augustus tot en met zaterdag 30 oktober 2010 (34 speelbeurten).

De aanleiding
Toen de Argentijnse en toekomstige koningin van Nederland prinses Máxima, in een argeloos toespraakje in 2007, opbiechtte dat ze er als allochtoon nog niet in geslaagd was dé Nederlandse identiteit te ontdekken werd ze met veel kritiek overstelpt. Toneelgroep De Appel gaat samen met het publiek op zoek naar die Nederlandse identiteit. Tuin van Holland is een theatermarathon waar de bezoeker ogen en oren tekort komt. In elke hoek van het Appeltheater is iets te zien. Het publiek stelt zelf zijn eigen geschiedenis samen, maar alle bezoekers beginnen en eindigen met hetzelfde verhaal in de grote zaal. Daar tussen kiezen de bezoekers over welke vaderlandse gebeurtenis ze meer willen weten en over welke niet. In de pauzes zijn er Hollandse hapjes en drankjes verkrijgbaar.

Lees ook:De Appel komt met interactieve theatermarathon
Lees ook:Delfts blauw gezocht!
Lees ook:De primeur: Tuin van Holland
Lees ook:Nieuwe regisseurs bij De Appel
Lees ook:De tuin van Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>