Georgina Verbaan in Hitlerstuk

Aan de poule acteurs die de theatervoorstelling Ik hield van Hitler gaan spelen, zijn onder anderen Georgina Verbaan, Annick Boer, Waldemar Torenstra en Marcel Jonker toegevoegd. Dat heeft producent Henk Talma van De Toneelfabriek woensdag gemeld. De hoofdrol in de voorstelling is voor actrice Nelly Frijda. Zij speelt de rol van Winifred Wagner, de schoondochter van componist Richard Wagner. Zij bleef tot haar dood in 1980 Hitler verdedigen.

Verbaan en Boer maken deel uit van de poule van actrices die de rol van Friedelind Wagner, de dochter van Winifred, gaan vertolken. Torenstra en Jonker zitten in de poule van acteurs die de rol van Wieland Wagner, de zoon van Winifred, gaan spelen. Ook de rol van Hitler wordt gespeeld door verschillende acteurs, onder wie Pierre Bokma, Frank Lammers en Peer Mascini.

Ik hield van Hitler gaat begin april in Roosendaal in première en is daarna tot eind mei in verscheidene theaters in Nederland te zien. (ANP)

Lees ook:Trilogie van de Waan: Ik hield van Hitler
Lees ook:Eindeloos vertrouwen in charmeur Hitler
Lees ook:Prinsen en Torenstra in Karakter
Lees ook:Georgina Verbaan als overspelige echtgenote
Lees ook:Derek de Lint in bestuur ACT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>