Programma Maastricht Toneelstad bekend

Van 6 t/m 16 mei 2010 is Maastricht voor het derde jaar Toneelstad. Het Maastricht Toneelstad Festival vindt plaats op de vele verschillende locaties die de stad rijk is. De toneelliefhebber en nieuwsgierige theaterbezoeker krijgt wederom een divers programma aangereikt met Nederlandse, Belgische en natuurlijk Maastrichtse gezelschappen. Afgelopen week werde de programmering van de derde editie van het Toneelstad Festival bekend gemaakt.

Met vijf voorstellingen uit Maastricht, doet het festival zijn naam eer aan. Het Geluid Maastricht brengt in de serie Kakafonie, over vier generaties die leven in een overweldigende kakofonie, haar tweede voorstelling Life is too good to be true. Het Huis van Bourgondië maakt op dit moment de bijzondere voorstelling De nieuwe kleren van de keizer. Dit werk is gebaseerd op de persoonlijke verhalen van transgenders. Natuurlijk is ook de Toneelacademie vertegenwoordigt, met iedere dag een Blind Date lunchvoorstelling en de afstudeervoorstelling 3604 van Wouter Vermeiren, een bewerking van Blut am Hals der Katze van de Duitse cineast Rainer Werner Fassbinder. Toneelgroep Maastricht ontbreekt ook dit festival niet en brengt De Opgaande Zon, een tekst van Herman Heijermans.

Naast Maastrichtse gezelschappen zijn ook Belgische gezelschappen goed vertegenwoordigd. Jan Declair en Koen de Sutter brengen Onder het Melkwoud. Theater Froe Froe tovert Midzomernachtsdroom om tot een magisch poppenspel. Met het veelgeprezen Gif van Lot Vekemans en de samenwerking met Toneelgroep Amsterdam in La Grande Bouffe is ook NTGent niet te missen.

Meer informatie: www.maastrichttoneelstad.nl

Lees ook:2e Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Maastricht is vanaf 7 mei Toneelstad
Lees ook:Vijf premières op Maastricht Toneelstad Festival
Lees ook:Opgaande zon afgelast door hartklachten
Lees ook:Theatergroep Het Vervolg wordt Toneelgroep Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>